Špagetový svět si zamilujete, zvláště v kombinaci s olivovým olejem

Dec 19, 2020 by

Špagetový svět si zamilujete, zvláště v kombinaci s olivovým olejem

Pochutnání, nad které opravdu není! Středomořská kuchyně ukrývá spoustu receptů, nad kterými i nadmíru mlsný strávník zaplesá. Byla by škoda je neokusit, alespoň jednou v životě. Je skoro nulová pravděpodobnost, že vám vysloveně nezachutnají, zvláště když využijete nejčerstvější ingredience v kombinaci s olivovými produkty na všechny způsoby. První housle v tomto hraje olej, jímž můžete nahradit dosavadní stolní oleje a vyzkoušet, jaký vliv na zažívání pocítíte – možná už v řádu několika hodin. Budete se pak cítit lépe, usmívat se na svět a poznáte, proč jsou Italové a Španělé tolik roztančení…

Rychlý oběd na obzoru aneb Carbonara

Vychutnejte si jedinečné jídlo, které má kořeny v chudších vrstvách italské populace, snad podobně jako naše bramboračka nebo vánoční kuba. Přesto jde o jídlo, díky němuž apeninské restaurace získávají světovou slávu a extra panenský olivový olej se zapojí do akce se svou vší elegancí. Znáte toto špagetové jídlo, pojmenované zvučně Carbonara? Je velmi jednoduché ho připravit a víc si pochutnáte, máte-li přístup k domácím vajíčkům se žloutkem, který má opravdu barvu slunce.

Dát si špagety Carbonara už neznamená, že musíte nutně do italského podniku. Jednoduše si je udělejte i doma, se vší parádou k tomu patřící! Olivový olej, česnek, vajíčko a sýr, stejně jako petrželka a pepř. To jsou základní ingredience, které k přípravě použijete. Věřte, že ani pro kuchaře začátečníka nejde o nic složitého – a výsledek může být už do hodinky podáván, přičemž se rozhodně nezapotíte! Potěšení z velmi dobrého jídla si ale žádá i promyšlený výběr olivového oleje, protože ten umí z jídla nadprůměrného udělat skutečnou špičku. Kvalita je namístě, i když jde o jídlo, které dřív patřilo spíše do jídelníčku chudiny. Nabízí se i příměr s francouzským ratatouille, že? Podobně jednoduché a podobně vynikající, není co více dodat!

Olivový olej z Chorvatska pomůže doladit každé jídlo

Slyšeli jste už o Istrii a jejím olivovém bohatství? Pokud ne, pak se seznamte s Ex Albis, což je jeden z olivových olejů z původní nabídky rodinné farmy Sandiho Chiavalona, muže, který toto ušlechtilé řemeslo převzal po svém dědečkovi. Ex Albis krásně voní po rajčatech a mátě, jeho zelenkavá barva se vám bude líbit – připomíná diamanty a diamantem ve světě gastronomie určitě také je! Ex Albis použitý s dobrým receptem vám umožní vytvořit opravdový gurmánský zážitek. Velmi nízká acidita a vysoký obsah zdraví prospěšných polyfenolů je pak už jen třešničkou na výborném dortu. Nakonec, i s dortem z čokolády se mohou dnešní olivové oleje spojit, výsledek zní znamenitě.

Podobné články

Tagy

Sdílet článek